Waterkoeler kopen handleiding

Een waterkoeler zorgt ervoor dat je altijd heerlijk direct gekoeld bronwater of leidingwater tot je beschikking hebt. Koud kraanwater is in een verwarmde omgeving van kantoor of woonhuis niet altijd vanzelfsprekend. Met een waterkoeler is dat wel het geval.

Bij het kiezen van de juiste waterkoeler zijn er tal van opties en mogelijkheden waar je uit kunt kiezen. In dit artikel proberen we alle mogelijkheden na te lopen en toe te lichten, zodat je zelf de juiste keuze kunt maken in de aanschaf van een waterkoeler die precies bij jou en je behoeften past.

Soorten waterkoelers

Er zijn verschillende soorten waterkoelers. Over het algemeen zijn er twee duidelijke type waterkoelers namelijk:

  • Flessenwaterkoeler
  • Leidingwaterkoeler.

Dit zijn tevens ook de meest gebruikte waterkoelers in Nederland. Voor beide type waterkoelers geld dat ze behoorlijk kunnen variëren in prijs, kwaliteit en opties.

waterkoeler kopen handleiding

Flessenwaterkoeler

De flessenwaterkoeler is een waterkoeler met een fles bronwater erop bevestigt.

Het voordeel van dit type waterkoeler is dat je geen aansluiting op het waternet nodig hebt om hem te kunnen plaatsen. Daarmee kun je de waterkoeler ook overal plaatsen waar behoefte is aan koel water.

Ook al is er geen watertappunt in de buurt te bekennen. Je sluit de flessenwaterkoeler ook eenvoudig zelf aan. Je steekt de stekker in het stopcontact en je hebt binnen een half uur heerlijk gekoeld bronwater.

Flessenwaterkoelers
waterkoeler voorbeeld

Leidingwaterkoeler

Dan heb je ook nog de leidingwaterkoeler. Het woord zegt het al, met de leidingwaterkoeler wordt leidingwater gekoeld. Daartoe wordt de waterkoeler aangesloten op het waternet waardoor je gewoon leidingwater kan tappen. Het voordeel hiervan is dat je dan geen extra water meer hoeft bij te kopen. En ook het gesjouw met zware waterflessen blijft je bespaard. Wel hebben leidingwaterkoelers meer onderhoud nodig, doordat ze voorzien zijn van filters. Deze filters dient men ook regelmatig te vervangen. Het installeren van een leidingwaterkoeler is een stuk lastiger, er moet een vast watertappunt gemaakt worden en dat is daarom eerder een klus voor de vakman.

Leidingwaterkoelers

Waterkoeler op het kantoor

Op kantoor heb je niet overal de mogelijkheid water te drinken. Met een waterkoeler is dat een heel ander verhaal. Daarmee kun je gekoeld water tappen, daar waar je dat maar wilt eigenlijk. Eigenlijk overal waar een stopcontact voorhanden is. Zo een beker koel water geeft je net even de energie om weer fit verder door te kunnen gaan, met het project waar je mee bezig was. En het is nog gezond ook om water te drinken, dat bevordert je stofwisseling processen.

waterkoeler kantoor

Waterkoeler thuis

Thuis een waterkoeler klinkt wel erg luxe, maar het is eigenlijk heel betaalbaar. Zeker als je het afzet tegen de kosten van de grote hoeveelheid frisdranken die mensen thuis tegen de dorst drinken. Zo een water koeler geeft je inrichting een geheel eigentijds aanzien. En als het op kantoor zo goed zou gaan waarom thuis dan niet.

Tafelmodel

Een tafelmodel waterkoeler is een compacte waterkoeler die je op tafel kunt zetten. Het is de perfecte waterkoeler voor een locatie waar de ruimte beperkt is. Een tafelmodel waterkoeler is zowel beschikbaar als flessenwaterkoeler als leidingwaterkoeler. Dit model waterkoeler is ook populair bij mensen thuis.

Aansluiting op waterleiding nodig?

Let goed op of de waterkoeler die je wilt bestellen een aansluiting nodig heeft op de waterleiding. Zit de waterleiding te ver weg of kost het te veel om deze door te trekken, dan is het alleen mogelijk om een flessenwaterkoeler aanschaffen. Daarvoor is alleen maar een aansluiting op het elektriciteitsnet noodzakelijk.

Aansluiting op stroomnet nodig?

Alle waterkoeler die er zijn hebben een elektrische aansluiting nodig op het stroomnetwerk. Het koelen vindt namelijk plaats met elektriciteit, op dezelfde manier zoals dat met een koelkast gebeurt.

schema aansluiten waterkoeler

Ook heet water voor thee en soep mogelijk?

Het is ook mogelijk om een waterkoeler aan te schaffen met een heet water functie. Als nieuwste mogelijkheid bieden we die heet water functie aan. Op elk moment van de dag heeft niet iedereen trek in koud water. Je wilt ook wel eens hete soep, koffie of noedels bij de hand hebben. En dan net zo makkelijk vlakbij als met dat gekoelde water van de waterkoeler. Nou dat kan. Er is er nu ook een waar heet verhit water uit komt. En ook daarvoor heb je alleen maar een stopcontact nodig, de rest zit in de waterkoeler ingebouwd.

Bronwater en leidingwater

Een waterkoeler waar bronwater uitkomt, werkt met tanks van bijna 19 liter die gevuld zijn met zuiver bronwater uit onze bron met zuiver water diep in de grond in Anloo. Dat water is gezuiverd met koolstof filtratie en omgekeerde osmose een techniek uit de ruimtevaart, die ontwikkeld is door NASA. Leidingwater komt uit de kraan en wordt in de kwaliteit zoals het gevonden wordt geleverd door onze leidingwaterkoelers. Daarom worden daarin nog filters toegepast om dat water een laatste nabewerking te kunnen geven, zodat het in de buurt komt van de kwaliteit van ons bronwater.

Kosten waterkoeler

De kosten van een waterkoeler kunnen uiteenlopen. De goedkoopste versie waterkoeler in standaarduitvoering een actie die we nu hebben begint rond de twee honderd euro. Daar komt de kosten van de watertanks bij. De prijzen voor een tafelmodel beginnen vanaf 225 euro. De uitvoering speelt ook mee in de kosten van de aanschaf. Aan een roest vrij stalen exemplaar hangt een ander prijskaartje dan de eerder genoemde 200 euro. Leidingwater koelers zijn er in prijzen van 595 tot circa 900 euro. In dat laatste geval heb je een fraai opgebouwde modulaire set.

Waarom is water drinken eigenlijk gezond?

Het menselijk lichaam bestaat voor ongeveer 60% uit water. Ons bloed bijvoorbeeld bestaat al voor 83% uit water. Een gemiddeld persoon moet per dag 2,4 liter vocht vervangen. Door te drinken maar ook door te eten vervang je het vocht in je lichaam. Doe je dat te weinig dan droog je uit en krijg je hoofdpijn. Iedereen begrijpt natuurlijk wel dat water drinken gezonder is dan het drinken van frisdrank. Maar wat er verder nou zo gezond is blijft vaak op de vlakte. Enkele voordelen van het drinken van water zijn:

Je valt er van af

De meeste frisdranken bevatten vele suikers. Zelfs vruchtensap bevat extreem veel suiker en dat is bijna net zo slecht als cola dat ook enorm veel suiker bevat. Water is volledig suikervrij en bevat geen calorieën. Je kan er zoveel van drinken als je maar wilt. Door de frisdrank in je voeding te vervangen door water neem je minder calorieën in en dat merk je direct aan gewicht verlies.

Het voorkomt uitdroging

Als je uitgedroogd bent ben je minder energiek en vermoeid. Zelfs al bij 1 of 2 procent uitdroging ten opzichte van je lichaamsgewicht merk je het. Als je dorst hebt ben je eigenlijk al te laat en dit leidt tot vermoeidheid, spierzwakte, duizeligheid, hoofdpijn en andere symptomen.

glas water
688.00
376.00
245.00
540.00
298.75
153.00