Warm weer? Drink voldoende water

Het is heet weer, de duiven vallen van het dak en de vissen liggen te zonnen aan de kant van het water. Je pakt een terrasje en besteld een biertje en je meisje een wijntje (met ijsblokje). Klinkt goed he, maar ondanks deze verleiding had je beter een glas koel water kunnen pakken, scheelt in je portemonnee en je lichaam wordt er nog blij van ook.

Kijk als het zomer is, kan het warm zijn, je zweet meer dan anders. Het is daarom belangrijk meer water te drinken om uitdroging te voorkomen. Maar wat is voldoende en waar moet je verder op letten?

Wanneer je minder plast dan gebruikelijk of je urine donker van kleur is, heb je te weinig gedronken. De kans bestaat dat je uitdroogt. Bij uitdroging zweet je minder dan anders. Je kunt daardoor een licht gevoel in het hoofd krijgen en zelfs flauwvallen.

Een volwassene heeft per dag ongeveer 1,5 tot 2 liter vocht uit dranken nodig. Met warm weer is het goed om ten minste 2 liter water te drinken. Niet iedereen krijgt als vanzelf dorst als je minder dan de aanbevolen hoeveelheid drinkt. Neem daarom ieder uur een glaasje water, ook als je nog geen dorst hebt.

Water is de beste keus: goedkoop, het bevat 0 calorieën en het komt gewoon uit de kraan. Vul thuis een flesje water en neem het mee als je op pad gaat. Zo heb je altijd water bij je onderweg, ook als je in een file komt te staan of de bus en trein zijn erg vertraagd.

Geef een reactie