Ook in de winter: voldoende water drinken

Het is koud buiten en de verwarming staat hoog, buiten is het guur maar binnen .. heerlijk warm. Je lichaam heeft het dus warm. Je trui gaat uit en je loopt ondanks de kou buiten, binnen met een t-shiirt. Dit houdt voor je lichaam in dat het vocht gebruikt.

Deze lucht is, in tegenstelling tot warme lucht waar veel water in zit, erg droog. Dat je statisch bent als je de deurklink aanraakt? Dat heeft te maken met deze droge lucht. Als je het kantoor verwarmt via de verwarming, komt hier geen buitenlucht (met vocht) bij. Het gevolg hiervan is dat je gedurende je werkdag droge lucht inademt. Door het inademen van deze droge lucht kunnen je longen minder zuurstof opnemen. Het gevolg hiervan is dat er minder zuurstof beschikbaar is in jouw lichaam.

Daarnaast verdampt de droge lucht ook snel, waardoor een droge keel, droge huid en hoofdpijn kunnen ontstaan. In de meeste gevallen is het drinken van voldoende water op je werk de ideale oplossing tegen deze symptomen. Zorg er dus voor dat je gedurende de dag 2 liter water binnenkrijgt, ook als je niet altijd dorst hebt.

Bedenk bijvoorbeeld een ezelsbruggetje. Neem elke keer als je naar de printer loopt of de telefoon gaat een glas water. Zo vergeet je niet te drinken. Mocht je toch last van hoofdpijn krijgen? Neem dan eerst een paar glazen water voor je een pijnstiller neemt. Vaak kan je het hier al mee oplossen.

Geef een reactie