Hoe laat ik mijn kinderen meer water drinken?

Het is lastig je kinderen het goede voorbeeld te geven, cola, Fanta of cassis het si allemaal zo lekkerfris, zoet en gewoon .. lekker!

Maar wist je dit: Kinderen hebben kleine waterreserves omdat ze kleinere lichamen hebben. Daarnaast verbranden ze water vaak sneller dan volwassenen en het kan daarom lastig zijn voor een kind om voldoende gehydrateerd te blijven. Kinderen hebben ook moeite met het herkennen van de eerste tekenen van uitdroging en weten vaak niet precies hoe belangrijk het drinken van water is voor het functioneren van hun lichaam. Kinderen zijn vaak een stuk actiever dan volwassenen, en met al dat rondrennen en springen is het drinken van water geen prioriteit. Daarom moeten de volwassenen actie ondernemen!

Maar leg dit een kind maar uit, want de buurjongen mag wel Cola hebben.

Als ik moet praten vanuit mijn eigen beleving heb ik het volgende gedaan. Zoete drankjes hebben wij altijd wel in huis. Maar bij het eten altijd water, tussendoor geef ik altijd water, naar school gaan, in de leukste beker die ik kon vinden, water! Ik heb altijd gezegd, water is beter dan suiker voor je, en je vriendjes weten echt niet wat jij in je beker hebt.

Geef een reactie