Afvallen met water, 5 behulpzame tips

Water bevat geen suikers, geen dikmakers, geen rotzooi waar je tijdelijk energie van krijgt water is een dorstlesser!

Je wist allang dat je meer dan de helft uit water bestaat (vrouwen 52%, mannen 63% en baby’s 75%) allemaal statistieken waar je nu even niets aan hebt maar wat wel leuk is te weten. Oh en dit wist je natuurlijk ook al: Het lichaam verbruikt met plassen, zweten en ademen zo’n 2,5 liter water per dag. Dit kan je aanvullen met allerlei vloeibare stoffen, want deze bevatten in meer of mindere mate water. Wist je ook dat in alle voedingsmiddelen water zit? Groente en fruit bevatten het meeste water. Dagelijks krijg je via voeding gemiddeld 1 liter water binnen.

Goed maar hoe van je nu af met water?

  1. Water bevat geen calorieën
  2. Je stofwisseling werkt 3% sneller, waardoor je meer vet verbrand
  3. Wanneer je water drinkt heb je minder behoefte aan andere dranken, die vaak door de suikers wel calorieën bevatten
  4. Je krijgt meer energie, dus je hebt eerder zin om iets actiefs te doen, waardoor je meer vet verbrand
  5. Water drinken stilt de honger, waardoor je minder eet en dus meer vet verbrand
  6. Hoe meer water je drinkt, des te beter de afvalstoffen in je lichaam afgevoerd kunnen worden

Hoeveel kan je afvallen met water?

Om sneller en gezonder te kunnen afvallen door water drinken, moet je ipv 1 liter water drinken naar naar 3 tot 4 liter per dag.

Wanneer je deze hoeveelheid water drinkt, kan je zo al ongeveer 1 kilo per maand kwijtraken. Dat lijkt misschien weinig, maar je hoeft er ook heel weinig voor te doen, niet waar? Als je daarbij ook nog is vrijwel alle suikerhoudende dranken laat staan, zal je nog meer vet verbranden.

Let op met dit

Wanneer je met water drinken wilt afvallen, is het belangrijk om dit goed over de dag te spreiden. Te veel water kan namelijk zorgen voor een natriumtekort, wat erg ongezond is. Daarom is het ook niet aan te raden om meer dan 4 liter op een dag te drinken; zeker niet wanneer je dit combineert met minder eten dan je gewend bent.

Wanneer je teveel water drinkt daalt het zoutgehalte in het bloed en passen de cellen zich daar op aan. Het gevolg is dat de cellen meer water opnemen en gaan opzwellen. Zo kunnen bijvoorbeeld opgezwollen hersencellen tegen de zenuwen gaan drukken, want zich kun uiten in bijvoorbeeld hoofdpijn. Wanneer je zelfs meer dan 5 liter water drinkt loop je het risico op een watervergiftiging.

Onze tips om af te vallen met water!

Koop een bidon of fles (het gezondste is een glazen fles, deze is ook makkelijk schoon te houden en drinkt het lekkerst) en vul deze 4 keer op een dag met water. Zo weet je hoeveel liter water je aan het einde van de dag hebt gedronken.

Neem deze bidon of fles overal mee naartoe.

Zorg dat je voordat je ’s ochtends de deur uitgaat al je bidon of fles hebt gevuld en zelfs al deels of helemaal is opgedronken.

Voeg wat druppels citroensap toe aan je water voor een smaakje. Dit is nog gezond ook.

Eet veel groente en fruit, zodat je uit voeding ook genoeg vocht binnenkrijgt.

Lukt het jou om genoeg water te drinken? Dan zul je vast vaker naar de toilet moeten dan eerst. Dit is volkomen normaal. Blijf dus volhouden, zodat ook jij kan genieten van afvallen door water drinken.

Geef een reactie