Wat gebeurt er met een waterfles na gebruik?

Wanneer een waterfles op is, zet jij deze natuurlijk opzij, want op de meeste waterflessen wordt statiegeld berekend. Dat houdt in dat je een borg hebt betaald op deze fles en dat wij de fles bij jou komen ophalen bij je volgende bestelling.

Okay, wij hebben de fles bij je opgehaald en wat nu? Wanneer wij voldoende flessen hebben verzameld gaan deze flessen naar het zuivering gedeelte binnen ons bedrijf, want wij willen dat elke fles zuiver schoon is voor hergebruik. Ja de flessen worden gewoon herbruikt. Hier zijn hele strenge regels aan verbonden niet alleen binnen ons bedrijf maar ook regels binnen de wet. En ja, regelmatig krijgen bedrijven zoals wij inspecties.

Nadat de fles goed gereinigd is van buiten: verwijderen van stickers, vuil (eventueel) en andere dingen die er niet ophoren. Wordt de fles vanuit de binnenkant gereinigd, dit werk is heel precies en gaat automatisch. Wij gebruiken robots voor dit proces. Soms wordt er een fles door een van onze medewerkers eruit gepikt om deze te inspecteren. Wordt deze goed bevonden krijgt de fles een laatste bad. Voor hij gevuld wordt.

Wanneer hij gevuld wordt, krijgt de fles een sticker met een code mee, zo weten wij wanneer de fles gevuld is en wanneer hij schoongemaakt is. En gaat de fles weer onderweg naar jouw of je buurman, vriendin, familie of iemand anders.

Geef een reactie